Слушай. Разказвай. Води

Майсторството да вдъхновяваш хората и да водиш с историята си

Историите са начинът, по който ние хората разбираме и осъзнаваме света около нас. Да можеш да споделиш историята си е ключово умение. Да успееш да използваш историите, за да водиш е лидерство от най-високо ниво.

 

Разказването на истории крие в себе си голям потенциал, който преоткриваме в последно време. Историята е една от най-базовите и древни форми на обмен между хората – тя едновременно съдържа в себе си светогледа и мъдростта на опита ни. Ключово за разкриване на тази сила на историите е умението да работим с тях – както за самите нас, така и за екипите и бизнесите, които управляваме или от които сме част.

 

“Когато се научиш да работиш с истории можеш – почти буквално – да промениш света.“

 

Във време когато все повече и повече ни залива информация отвсякъде и различни гласове се състезават за влияние, разказването на нашата история става все по-важно.За да постигнем най-голямо въздействие е необходимо да се научим да работим с историите, да ги създаваме и разказваме по подходящия начин. Всеки лидер, който иска да се развива, трябва да опознае силата на историите, за да може да ангажира и отведе екипа си в бъдещето, което иска да създаде.

COMMUNICATION ACADEMY
Ви кани на тридневен семинар на Мери Алис Артър

На този семинар ще изследвате как историите и тяхното разказване работят за личностите, компаниите и общностите. Прилагаме модел от шест стъпки наречен The Tao of Story – комбинация от практиките Storytelling и StoryWork. В основата на обучението ще са собствените истории на участниците, които ще използваме за да практикуваме и учим заедно.

По време на обучението ще ..

Откриете и разкажете собствената си история. Кои са историите ни, които трябва да бъдат разказани? Как да направим така, че историите да ни помогнат за осъществяване на промяна? Тук ще имате възможност да усъвършенствате уменията си да разказвате истории.

Приложите StoryWork – ще се научите как да откривате и работите с историите, които подпомагат или препятстват бизнеса ви, чрез практиката на StoryWork.

Откриете системни истории – как работим с историите на системите, в които участваме (общност, организация, семейство) и да използваме мъдростта, която те крият. Системните истории са ключови за оформяне на бъдещето.

Работите заедно с останалите участници, което ще усили уменията ви за майсторско създаване и разказване на истории.

Разкриете следващите стъпки в личната си практика на разказване на истории.

Обучението ще се проведе на английски език, с помощ от организаторите при превод на български за онези участници, които имат нужда.

За кого е този семинар?

Лидери, които искат да идентифицират и работят с историите, които ще повишат влиянието им.

Ръководители на екипи, мениджъри и сътрудници на различни организационни нива, които търсят как да мотивират екипа си и да фокусират екипната енергия.

Маркетинг лидери, които искат да засилят влиянието на компаниите си и да създадат и разкажат историите, които ще вдъхновят техните клиенти.

Лидери на мнение, които искат да подпомогнат последователите си и групите, с които работят.

Всеки, който търси да изследва как историите и разказването им може да допринесе за повече фокус и успех в работата и личния им живот.

ВОДЕЩ

Мери Алис Артър определя себе си като Активист на историите и специализира в използването на историите в служба на позитивната промяна. Провежда обучения по целия свят, както за корпоративния свят, така и за неправителствани организации и публичния сектор (вкл. Европейската комисия и Европейския парламент).

 

Впечатляващите й резултати в голям проект по сливане в телекомуникационния сектор са описани в книгата ‘Събуди ме, когато информацията свърши: Как организациите използват истории, за да постигат резултати’.

 

Друг голям проект в който участва е The 4 Million Dreams Project в Нова Зеландия. Това е инциатива, която цели да въвлече новозеландците в нов разговор за бъдещето на страната.

 

В момента Мери Алис изследва как откриването и събуждането на позитивни системни истории може да ускори промяната. През последните години работи с екип в Дания по историята на фалита на страната през 1813 година – момент, в който в кризата се откриват нови възможности и се изгражда модерната датска държава.

 

Подкрепя и зараждащата се история на нов тип образователна система в Литва и работи за изграждането на капацитет в екипи, около практиките на лидерството на участието, включително и прилагането на истории като инструмент за изграждане на общности, в организациите, както и на личностно ниво.

 

Мери Алис е водещ практик на международната общност Art of Hosting, като подпомага активно и води и първото подобно обучение в България през 2013. Собственик е на компанията SOAR (Significant Orientations, Amazing Results). След години прекарани като номад, когато живее, работи и събира истории от целия свят, нейната собствена история се променя в момента…

Изкуството на историите

Кратък поглед върху принципите и практиката на разказването на истории. Презентация и диалог с Мери Алис Артър.

 

27 май, 14:00-17:00
бул. Цар Борис Трети 99-101
Серендипити – пространства за общуване

 

Таксата за участие е 75 лв.

 

Местата са ограничени. При регистрация ще получите потвърждение дали има налични места. Плащането става по банков път. Информация за банковата ни сметка ще получите след като заявите участието си.

Ако желаете да ви издадем фактура, попълнете полетата по-долу.РЕГИСТРАЦИЯ

Майсторството да вдъхновяваш хората и да водиш с историята си

Тридневно обучение, в което ще практикуваме и учим как работят историите на индивидуално, групово и системно ниво.

 

29 май, 17:00 до 31 май 15:00
Casa Art Hotel

 

Таксата за участие: 790 лв. В цената са включени две нощувки, закуски и кафе-паузи.

 

Стипендии: Ако темата истински ви вълнува, но не може да си позволите пълната цена напишете ни мотивационно писмо на business@communication-academy.eu и може да получите финансиране на 50% от таксата.

 

Плащането се извършва по банков път.

Ако желаете да ви издадем фактура, попълнете полетата по-долу.РЕГИСТРАЦИЯ

ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАС

Communication Academy е обучителна организация, която фокусира дейността си върху темата за качественото общуване между хората с убеждението, че общуването и комуникацията е съществена част от живота на всеки човек. В бизнес контекст Communication Academy е специализирана в курсове и семинари за емоционална интелигентност, емпатия, вътрешно-екипна комуникация, разрешаване на конфликти и израждане на екипен дух. Бизнес семинарите са предназначени както за подобряване на общуването и работната средата между служителите във фирма, така и създаването на отлична комуникация с контрагенти извън компанията – клиенти, партньори, доставчици.