Как силата в организацията се разпределя колективно и социално?

Как силата в организацията се разпределя колективно и социално?

Еднодневен форум за изпълнителни директори, собственици на фирми, мениджъри на екипи, ръководители на проекти и експерти човешки ресурси

Възможно ли е един човек да се справя сам с цялата комплексност и интензивност на модерната организация? Как силата в организацията се разпределя колективно и социално?

Колективната интелигентност е обединения капацитет на група от хора с обща цел. Управлението на колективната интелигентност провокира ново ниво на личностна ефективност, като помага на лидерите да осмислят организацията като жива система и да изградят среда на иновация и сътрудничество.

Каним ви на форум, на който заедно с изявени български мениджъри ще изследваме тези и други въпроси:

Как споделяме общи идеи и знание, изграждайки заедно визията на организацията?

Как ефективно провеждаме организационни промени, като въвличаме активно екипите и намаляваме естествената съпротива към промяната?

Какво означава да балансираме между правилата и контрола и въвличането на колективното?

УЧАСТНИЦИ В ДИСКУСИОННИЯ ПАНЕЛ

ДРАГОМИРА ШУЛЕВА

Управител и собственик на #Тугедър ЕООД Мира е управленски консултант и треньор с над 15 години практика и повече от 100 проекта за изграждане на екипи от 5-150 човека. Дългогодишен партньор на Communication Academy в прилагането на интерактивните методи за работа с хората и организациите – World Cafe, Future Creating Workshop, Open Space Technology, Living Book и др. Съвместните ни проекти включват, както развитие на лидерските и мениджърските умения, така и тиимбилдинги в мултикултурна среда.

БОЯН РАШЕВ

Боян Рашев е водещ експерт по устойчиво развитие и запален бегач. През 2007 г., заедно със съпругата си, създава българския офис на международната консултантска компания denkstatt. Днес тя е лидер в предоставянето на консултантски услуги в областта на устойчивото развитие и управлението на околната среда в страната.

ЖЮСТИН ТОМС

Жюстин Томс е водещ експерт в областта на онлайн медиите, маркетинга и PR. Основател и ръководител на уебагенция ABC Design&Communication Group и онлайн медийна група „Аз медиа“, преподавател в НБУ и M3 College, автор на 12 книги по темата за онлайн комуникациите, родител на три деца, активен гражданин

КАЛИН БЛАЖЕВ

Калин Блажев има успешна кариера в сферата на финансите и одита, като в момента заема мениджърска позиция в белгийската финансова група КВС. Един от основателите на общността за бягане Runbg, предприемач и бизнес ангел.

МОДЕРАТОРИ НА ДИСКУСИЯТА И ВОДЕЩИ НА УЪРКШОП „КАК СЪЗДАВАМЕ ПРОСТРАНСТВО ЗА КОЛЕКТИВНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ?“

ЕМИЛИЯ ИЛИЕВА-КРАЙНОВА

Емилия Илиева-Крайнова е обучител, коуч и фасилитатор на големи групи. През 2004 тя е вдъхновена да донесе методите Световно кафене, Технология на отвореното пространство и Работилница на бъдещето в България и организира първите събития, свързани с тях в рамките на проект за сътрудничество между Източна и Западна Европа. Оттогава тя постоянно прилага тези методи в своята работа в различен контекст – от корпоративни обучения до работа с училища и неправителствени организации. Емилия е обучител по ненасилствена комуникация (ННК) и е активно ангажирана в разпространението на методите на ННК в България и на международно ниво. Тя е основател и управител на организацията Communication Academy, която се фокусира върху обучителни програми за автентично общуване, емпатия и емоционална интелигентност за деца и възрастни. От 2013 е активен участник в екипа по подготовката и изнасянето на първите две обучения от международната мрежа на Art of Hosting в България.

АНТОН ВЪЛКОВ

Антон Вълков е обучител и консултант по устойчиво развитие. От 2011 е практик в международната мрежа на Art of Hosting, като е един от двигателите на първите обучения в България през последните две години, които събират общо над 100 участници. Има опит като участник и обучител в проекти, свързани с методите на участието и т.нар. лидерство чрез участие в Швеция, Словения и Гърция. Прилага методите в своята работа като бизнес консултант, както и в множество проекти с неправителствения сектор, образованието и малки стартиращи компании.

Communication Academy е пионер в прилагането на методите на участието (Art of Hosting), емпатията и ненасилствената комуникация в бизнес среда като предизвиква традиционното разбиране за ролите, които лидерите имат в организациите и оттам възприятието на служителите за тях техните роли и тях самите. Екипът на организацията има опит в прилагането на методите в разнообразни компании, което води до значително повишаване на нивата на въвличане, участие и ангажираност на служителите, както и усъвършенстване на уменията на мениджърите да поемат ролята си на домакини на важни разговори.

ПРОГРАМА

09:30-10:00 Регистрация и кафе
Empty section. Edit page to add content here.
10:00-10:30 Приветстващи думи и откриване
10:30-11:15 Дискусионен панел „Успешни примери за използване на колективната интелигентност в бизнеса“
11:15-11:30 Кафе-пауза
11:30-12:15 Дискусионен панел „Успешни примери за използване на колективната интелигентност в бизнеса“
12:15-13:15 Обяд
13:15-15:30 Практически уъркшоп „Как създаваме пространство за колективната интелигентност?“
15:30-16:00 Дискусия и закриване